Ara

Türkiye’nin İktisadî ve İçtimaî Tarihi



 
"Cumhuriyet dönemi tarihçiliğinin bir klasiği... Türklerin egemenliğindeki Anadolu’nun üç yüzyılının sosyal ve ekonomik tarihi ilk kez bu çalışmada bütüncül bir yaklaşımla ele alındı.


Türklerin Anadolu’da kurdukları düzenin basitten karmaşığa evrilen yapısı, çok kültürlülüğün gücü ve sorunları, uç beyliğinin bir imparatorluğa dönüşmesinin dinamikleri ilk kez bu eserde ortaya kondu. Mustafa Akdağ birçoğu hâlâ tarihçilerin gündeminde olan tezleriyle de dikkati çekiyor. Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılışında yönetim mekanizmasının, Osmanlı Beyliği’nin yükselişinde Kuzeybatı Anadolu Bölgesi’nin rolü bunların en dikkat çekenleri.
Bu son derece önemli ve kalıcı çalışma yenilenmiş basımıyla tarih kitaplığındaki seçkin yerini bir kez daha sağlamlaştırıyor." (arka kapaktan)

1 yorum:

  1. Mustafa Akdağ'ın en değerli çalışması. Tarih bölümlerinde okutulan Osmanlı İktisat Tarihi derslerinin temel kaynağı. Mutlak suretle okunması gerek. Kütüphanelerde eskimiş, yıpranmış ve elbette artık bulunamayan kitabı YKY tekrar basmakla çok iyi etti, ama ne yazık ki bir öğrencinin kolay ulaşamayacağı kadar yüksek bir fiyat konmuş. Baskı kalitesi iyi, 2 cildi tek ciltte, ama yine pahallı. Dilerim fiyatı yeni baskısından sonra biraz daha düşürülür.

    YanıtlaSil